Samlingspunkt for mennesker, der gerne vil mødes og tale sammen om noget væsentligt - gerne med nogen, der tænker, mener, prioriterer og stemmer noget helt andet end dem selv.

Samtalesalonen er udviklet af Andreas Lloyd og Nadja Pass som en del af arbejdet med Samfundslaboratoriet Borgerlyst. En samtalesalon er karakteriseret ved værtens stramme styring og salonteknikkerne, der sikrer, at gæsterne bliver blandet og starter samtalerne nogle helt andre steder, end de ellers ville have gjort. Du kan downloade Borgerlysts håndbog om Samtalesaloner her >>

Under opbygningen af Samtidens Akademi har Samtalesalonerne været et helt centralt eksempel på, hvor langt man egentlig kan nå ud og hvor meget man egentlig kan skabe og påvirke alene i kraft af sin egen borgerlyst. Og der foregår ikke mange ting på samtidens Akademi, der ikke på en eller anden måde handler om at udforske og opdyrke samtalernes kraft - også selvom det foregår i tavshed.

I dag sker udforskningen af samtalernes og spørgsmålenes kraft især i Solvang&Pass, hvor Helle Solvang og Nadja Pass sammen dyrker deres interesse for samtalekultur, spørgsmålets kraft, nye mødeformer, velfunderet værtskab og sproglige fornyelser.

Nogle gange er det selve samtalerne, der er arrangementets omdrejningspunkt - som for eksempel, da Helle Solvang & Mary-Alice Arthur sammen stod for en to-dages ‘Question Quest’, hvor vi udforskede spørgsmålet kraft og anatomi.

Derudover indgår meget ofte samtaleelementer i arrangementerne på Samtidens Akademi. Til Kunstskole&Kaffeslabberas på Statens Museum for Kunst tager samtalerne udgangspunkt i værkerne. Til Orglets Kraft i Lindevang Kirke handlede samtalerne om livets lydspor. Til Afmagt&Håb handlede samtalerne om begge dele på baggrund af filosofiske oplæg om afmagt. Når vi holder Samtalesalon om Døden på Assistenskirkegården foregår samtalerne vandrende rundt mellem gravene og alle de botaniske overdådigheder på kirkegården. Og det er helt naturlig del af søndagsskolerne, at vi mixer inspirationsoplæg, værksteder og samtaler om dagens emne.

Se også uafhængighed.

Previous
Previous

Sammenskud

Next
Next

Samtiden & Samtidige